Salsa danslessen

Salsa dansen betekent bewegen. Alleen al luisteren naar deze tropische muziek zorgt ervoor dat je in beweging komt. Vandaar de naam Mueve, wat ‘bewegen’ betekent. Als we aan salsa denken dan weten we dat bewegen, muziek en gezelligheid met een exotisch tintje bij elkaar horen. In de Zuid-Amerikaanse landen is op elke hoek van de straat salsamuziek te horen en genieten de mensen van de muziek of de dans. Deze sfeer creëren we ook tijdens de salsa lessen. Leren dansen, plezier en gezelligheid staan centraal.

Salsa Mueve geeft lessen in salsa. Binnen de salsa zijn er variaties zoals merengue, bachata, zouk en kizomba. Voorlopig bieden we Salsa en Bachata in het lesprogramma van Salsa Mueve. Regelmatig worden er workshops en bootcamps georganiseerd waarin alle dansvariaties en specifieke technieken aangeleerd worden. Ook worden er gastdocenten uitgenodigd om hun specialisme te delen.

Salsa Mueve onderscheidt zich door de lessen aan te bieden op professioneel en deskundig niveau met persoonlijke begeleiding. De lessen geven ruimte om te leren en te oefenen. Er is een open sfeer en een duidelijke opbouw, aandacht voor techniek, die stapsgewijs aangeboden wordt.

dansles op locatie

Typisch voor de salsa zijn de figuren die ontwikkelen van makkelijk naar moeilijk. De salsapassen worden verdeeld in 8 tellen. In de salsa hoor je de telling 123….567….voorbij komen. Waarom de 4 en de 8 niet geteld worden, leer je zodra je je eerste salsapassen komt uitproberen.

Proeflessen

Ben je enthousiast geworden heb je zin om de uitdaging aan te gaan? Aan het begin van ieder seizoen wordt er een open les georganiseerd. Tijdens deze open les ben je van harte uitgenodigd om een proefles te volgen. Buiten deze open lessen is een proefles niet kosteloos. Als je niet zeker weet wat je kunt verwachten of als je twijfelt of salsa wel iets voor jou is, probeer dan de salsa uit tijdens deze open les. Je verplicht je tot niets!

Kom naar de lessen salsa en laat je meeslepen in het ritme, laat je verrassen door de bewegingen en ervaar de sfeer en gezelligheid die bij deze exotische dans horen!

Ben je overtuigd geraakt en wil je starten met de salsalessen dan vul je ter plaatse een inschrijfformulier in voor het nieuwe seizoen. Een seizoen bestaat uit 15 lesweken, die soms opgevolgd worden door 1 of 2 weken gereserveerd voor workshops en/of bootcamps. Inschrijven kan met partner of alleen. Betaling kan contant worden voldaan na de eerste les en uiterlijk voorafgaand aan de tweede les.

Lesdag en locatie

De lessen worden gegeven op de maandagavond van 19.00- 22.00 uur.

Vanaf 18.45 uur ben je welkom om je reeds geleerde basics te oefenen.

De danslocatie:
De Groene Hoven, Koninginnelaan 280 in Apeldoorn.

Er is gratis parkeergelegenheid rondom het pand en aan de weg. Bij binnenkomst zien we je graag in zaal 3 op de eerste etage.

Recensies

Salsa dansen bij Salsa Muevé?

Zeker doen! Het dansen is puur plezier voor twee, een spel van uitdagen en uitgedaagd worden en van veel vrouwelijkheid. Ik wist niet dat ik het in me had, maar salsa laat me stralen.

Dat ligt natuurlijk niet alleen aan de muziek, ook de sfeer moet goed zijn. Al jaren heb ik les bij Glenn en Suhail en zij weten die juiste sfeer te scheppen.

Sinds kort lessen van Suhail en Jeroen, waarbij er onderling veel plezier is, maar waarbij ik ook nog steeds nieuwe dingen leer op de cursussen en bij de workshops. Salsa dansen bij Salsa Muevé? Zeker doen! Ook omdat er zulke leuke mensen dansen.

Toch ging ik verder

Salsa was een een dans waar ik snel geïnteresseerd werd misschien door mijn Latijns Amerikaanse roots en door de vele swing in de muziek. Toch kwam ik er steeds meer achter dat je danst om alles even los te kunnen laten en je vrij te voelen,.

Bij Suhail heb ik vele cursussen gevolgd met soms een grote twijfel vooral in het begin om verder te gaan dit omdat in het begin best moeilijk is om deze dans eigen te maken. Maar toch ging ik verder door de woorden van Suhail.

Bij zulke momenten zei ze: kom op nog even door gaan en dan gaat het steeds makkelijker worden. Ik kan iedereen en eigenlijk de mannen die beginnen met Salsa dansen aanraden naar de raad van Deze prachtdocente te luisteren.