Docenten

Salsa dansen is een dans wat met een danspartner wordt gedanst. Er is geen vaste volgorde waarin gedanst wordt. Leiden en volgen staat centraal. Het is een spel wat gespeeld wordt tussen de man en de vrouw. De man leidt en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren. De vrouw volgt, doordat ze de juiste impulsen krijgt. Door de impulsen weet ze wat er van haar verwacht wordt.

De docenten van Salsa Mueve beheersen dit spel tot in details. De Zuid-Amerikaanse roots van Suhail zijn duidelijk te herkennen in het dansen. De salsa wordt dan ook vanuit hun passie gedoceerd en dat is te zien. Naast de diverse dansvariaties besteden ze ook aandacht aan techniek, presentatie, coördinatie, spinning, balance and grounding, footwork en body movements.

Suhail

Ze is een ervaren danseres die opgeleid is tot show/dans/musical danser op professioneel niveau. Jaren heeft ze op podia gestaan en lesgegeven in jazz, hiphop, streetdance etc. Sinds 2005 heeft ze de salsa ontdekt en geeft ze vol passie les. Haar enthousiasme, oog voor detail, ritme en technieken staan hoog in het vaandel bij haar. Dit alles maakt haar tot een docent die haar cursisten leert om mooi en soepel te bewegen. Daarnaast neemt ze altijd tijd om de vrouwelijke cursisten ladystyling aan te leren.

Wesley

Hij is een ervaren salsadocent met speciale aandacht voor de technieken van de salsa. Hij vindt het belangrijk dat je begrijpt wat je danst om zo steeds groter te groeien in je salsa-dans-ervaring. Wesley neemt de tijd om uitleg te geven en geniet volop als hij ziet dat de salsa bij jou steeds meer tot leven komt en jou eigen wordt.

Wesley en Suhail hebben een passie voor de salsa. Daarnaast zijn ze beiden allround dansers en beheersen ze naast de salsa ook de merengue, bachata en de kizomba.

Kom dansen!

Heb je altijd al willen dansen, dan is nu je kans om salsa te leren dansen. Salsa is een dansstijl die altijd in beweging is en meegaat met de tijd. Er zijn altijd wel nieuwe passen, nieuwe figuren, nieuwe bewegingen te leren.

Recensies

Als ik het kan, kan jij het ook!

Salsa Mueve is voor mij ontspanning en leuke mensen ontmoeten. Maar vooral genieten van het Salsa dansen.

De docenten geven op een enthousiaste en relaxte manier dansles, waarbij ze aandacht hebben voor mijn persoonlijke ontwikkeling in het dansen van Salsa en andere stijlen als bachata en merengue.

Elke dinsdag leer ik weer nieuwe moves of worden accenten verbeterd. In nog geen jaar tijd heb ik de Salsa al goed in de benen. Als ik het kan kan jij het ook.

Tegenwoordig is elke les een feestje

Toen ik een jaar of tien geleden voor het eerst onder leiding van Suhail wat basispassen Salsa en Merengue deed, was ik nog niet zo overtuigd dat ik dit leuk zou gaan vinden… Ik deed een vriendin een plezier door samen te gaan lessen. “Niets voor mij” dacht ik weken later nog steeds.

Daarna begon het steeds leuker te worden… Sinds die tijd heb ik veel geleerd, veel gedanst en heel veel goede vrienden en vriendinnen leren kennen.

Tegenwoordig is elke les een feestje. De docenten geven niet alleen duidelijk en goed les, maar houden de sfeer ook heel goed en ontspannen. Ik wil het niet meer missen!